De opstelling van Nederland tegen Costa Rica is bekend en opnieuw heeft Van Gaal een grote verrassing in petto. Donderdagavond trainde het Nederlands elftal in Salvador en daar trainde Van Gaal met zijn waarschijnlijke basiself.

Daaruit blijkt dat Van Gaal ten opzichte van de wedstrijd tegen Mexico opnieuw een bijzondere aanpassing doet. Memphis Depay zal namelijk vanaf de linkerflank gaan spelen, waar hij als aanvallende linksback gaat spelen. De linksback tegen Mexico, Dirk Kuyt, verkast naar de rechtsbackpositie.

Nigel de Jong is de grote afwezige in de opstelling van Nederland tegen Costa Rica. De geblesseerde middenvelder wordt op het middenveld vervangen door Daley Blind. Afgelopen zondag verving Martins Indi de geblesseerd geraakte de Jong al na acht minuten. Daley Blind ging ook toen als middenvelder spelen.

Nederland begint tegen Costa Rica dus weer ‘gewoon’ in het 1-5-3-2 systeem. Naast Blind op het middenveld staat Georginio Wijnaldum, voor hen staat Wesley Sneijder.

Achterin kiest Van Gaal dus voor Kuyt als rechtsback. De Vrij, Vlaar en Martins Indi staan centraal en Memphis Depay is de grote verrassing op links

Voorin staan zoals verwacht Robin Van Persie en Arjen Robben en op doel zal Jasper Cillessen staan.

De vermoedelijke opstelling voor Nederland – Costa Rica:
Cillessen; Kuyt, Vlaar, De Vrij, Martins Indi en Depay; Blind, Wijnaldum en Sneijder; Van Persie en Robben