Vlag van Nederland

‘Argentinië is favoriet tegen Nederland’

WK 2014 Door op 6 juli 2014 om 19:23 uur

Knipsel Diego Maradona vindt Argentinië favoriet © Pro Shots

In Nederland denken wij er misschien anders over, maar in Argentinië is men ervan overtuigd dat zij de favoriet zijn in de halve finale Nederland – Argentinië van aanstaande woensdag.

De Argentijnse held Diego Maradona sprak dat uit op de televisie in Venezuela: “Ik denk dat Argentinië de te kloppen ploeg is”, aldus Diego Maradona bij de Venezolaanse tv-zender Telesur, waar hij tijdens het WK als analist werkt.

Meer over

Volgens Maradona, die in 1986 wereldkampioen werd met Argentinië, raakt zijn land steeds beter in vorm tijdens dit WK. Ook Lionel Messi, die zijn opvolger moet worden als aanvoerder die Argentinië naar de finale leidt, komt volgens Maradona steeds beter in vorm.


De blessure die de andere sterspeler Ángel di María in de kwartfinale tegen België opliep is echter wel een behoorlijke aderlating voor de Argentijnen, zo denkt Maradona: “Dat doet me echt pijn.”

Als Argentinië van Nederland wint dat volgt in de finale Brazilië of Duitsland. Wie dat zal worden durft hij niet te zeggen: “Die landen zijn ongeveer even sterk.” Ook de blessure van Neymar en de schorsing van Silva maakt volgens Maradona uit: “Er is in dat duel geen favoriet”, denkt Maradona.