Vlag van Nederland

‘Argentinië is bang voor Nederland’

WK 2014 Door op 8 juli 2014 om 07:00 uur

Knipsel Argentinië is bang voor Nederland © Pro Shots

Argentinië is er niet gerust op dat ze woensdag via Nederland naar de finale van het WK gaan. De Argentijnen zijn bang voor de kracht en snelheid voor Oranje, zo zegt middenvelder Javier Mascherano.

“We nemen het op tegen een team dat z’n meerdere niet kent als het gaat om snelle tegenstoten. Nederland heeft heel rappe aanvallers.”

Meer over

Hij vertelt verder: “We verwachten geen eenvoudige wedstrijd. Het zal zelfs nog moeilijker worden dan het kwartfinaleduel met België gezien de ervaring en de kwaliteit die de Nederlandse spelers bezitten. Ze zijn bovendien ook hongerig omdat ze de finale van 2010 verloren.”


Argentinië stond in 24 jaar geleden, tijdens het WK van 1990 voor het laatst in de halve eindstrijd. Argentinië haalde toen ook de finale, die werd verloren van West-Duitsland: “Onze laatste halve finale was al weer 24 jaar geleden. Zo vaak krijg je niet de kans om te strijden voor de wereldtitel. We zijn blij dat we zover zijn gekomen, maar we beseffen tegelijkertijd dat de verwachtingen van de fans nu toenemen.”

Mascherano denkt dat zijn ploeggenoten Lionel Messi en Gonzalo Higuain een belangrijke rol gaan spelen in São Paulo: “Zij geven het elftal iets extra’s, zeker wanneer ze de bal even vasthouden. Daardoor kan het middenveld vaak worden ingeschakeld in balbezit. Dat wordt heel belangrijk in de wedstrijd tegen Nederland.”

Nederland – Argentinië staat woensdagavond om 22.00 op het programma in Sâo Paulo.