Vlag van Nederland

Turk Çakir fluit Nederland – Argentinië

WK 2014 Door op 8 juli 2014 om 08:55 uur

Knipsel Scheidsrechter Cüneyt Çakir fluit Nederland - Argentinië © Pro Shots

De wedstrijd Nederland – Argentinië staat onder leiding van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir. De FIFA maakte dat vandaag bekend. De Turk heeft woensdag in São Paulo de leiding bij de halve finale van het WK tussen het Nederlands elftal en Argentinië.

Çakir krijgt in de Arena de São Paulo langs de lijnen hulp van zijn landgenoten Bahattin Duran en Tarik Ongun.

Meer over

De Turkse scheidsrechter floot tijdens dit WK de groepswedstrijden Brazilië – Mexico (0-0) en Algerije – Rusland (1-1). Hij deelde in die twee duels tot nu toe negen gele kaarten uit. Çakir mocht 2 jaar geleden op het EK de halve finale tussen Spanje en Portugal leiden. De Spanjaarden wonnen toen uiteindelijk na strafschoppen.


De Turkse topscheidsrechter is goed bevriend met Björn Kuipers, die vanwege de goede prestaties van het Nederlands elftal al naar huis moet. Çakir en Kuipers trainden voorafgaand aan het WK nog even samen in Turkije. Omdat Nederland bij de laatste vier zit, zal Kuipers dit WK niet meer in actie komen. Vooraf werd hij nog gezien als belangrijke kandidaat om de WK-finale op 13 juli te fluiten.

De andere halve finale, dinsdag in Belo Horizonte tussen Brazilië en Duitsland, staat onder leiding van Marco Rodríguez uit Mexico.

Nederland – Argentinië staat woensdag om 22.00 uur Nederlandse tijd op het programma in Sâo Paulo.