Vlag van Nederland

Hiddink noemt prestaties Oranje ‘een geschenk’

WK 2014 Door op 9 juli 2014 om 09:30 uur

Hiddink Guus Hiddink © Pro Shots

Guus Hiddink is Louis van Gaal uiterst dankbaar voor de ploeg die hij straks krijgt, als hij na het WK de taken van Van Gaal overneemt. “Hoe deze technische staf Oranje aflevert na het WK, dat voelt als een geschenk”, aldus Hiddink.

De ontwikkeling van jonge spelers als De Vrij, Martins Indi en Blind is hel belangrijk volgens Hiddink: “Die mannen winnen niet alleen aan waarde voor hun clubs, ze winnen misschien nog wel meer aan eigenwaarde. Ze hebben geleerd in heel zware wedstrijden oplossingen te bedenken en uit te voeren. Die komen volgende week thuis als véél betere voetballers. Die hebben een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt. Daar doe ik straks als bondscoach heel veel voordeel mee. Zij nemen dat mee naar de volgende opdracht bij hun clubs en bij het Nederlands elftal.”


Meer over

Hiddink maakt zich niet druk om hoe Oranje speelt, of dat nou via de Hollandse school is of niet: “Naar een toernooi ga je om te winnen”, zegt hij. “Eerst overleven en als het kan mooi voetballen. Hollandse School is voor mij niet alleen een manier van spelen, maar vooral ook een manier van opleiden. Dat zie je nu terug op het WK.”