Duitsland heeft zojuist met een 1-0 overwinning op Argentinië het WK 2014 gewonnen. Dit fantastische wereldkampioenschap is nu helaas écht voorbij. Tijd om nog even terug, maar ook vooruit te kijken!

Nederland stelde op het WK de derde plaats veilig en ons landje heeft het dus opnieuw geweldig gedaan. Afzwaaiend bondscoach Louis van Gaal legde in twee jaar de basis voor een nieuwe generatie van het Nederlands elftal, waarin oudgedienden als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie ook over vier jaar hopelijk nog een rol zullen spelen.

Het is nu de beurt aan Guus Hiddink, die Van Gaal zal opvolgen. De ervaren oefenmeester, net als Van Gaal voor de tweede keer bondscoach van Nederland, moet Oranje naar het EK 2016 loodsen.

De eerste wedstrijd die het Nederlands elftal onder Hiddink speelt, is een oefenduel tegen Italië op 4 september. De kwalificatiereeks begint vijf dagen later, wanneer Oranje Tsjechië treft. Een compleet overzicht van de aankomende wedstrijden van het Nederlands elftal vind je hier. Tot in september!