Het lijkt erop dat in het duel met Tsjechië van morgenavond Memphis Depay en Joël Veltman een basisplaats krijgen van bondscoach Guus Hiddink. Oranje treft morgenavond in Praag Tsjechië in het eerste duel van de EK-kwalificatie. Hiddink zei dat tijdens de persconferentie na de afsluitende training van Oranje in het stadion in Praag.

“Misschien verklap ik al iets”, zei bondscoach Guus Hiddink vandaag in Praag. “Maar talenten moeten groeien. Die moeten stappen maken en die kans moet je ze geven. Hij is op het WK een paar keer goed ingevallen, maar moet kansen krijgen om te zorgen dat hij niet alleen een invaller is.”

Hiddink was niet geheel tevreden over het oefenduel tegen Italië maar geeft daarvan niemand de schuld. “Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dat zo moeten laten”, aldus de bondscoach die verder vertelde dat hij zijn basisformatie van de verloren oefeninterland tegen Italië op een paar plaatsen gaat wijzigen. “Ja, een paar is meestal meervoud’, zei hij.

Behalve Depay zal vermoedelijk ook Joël Veltman starten tegen Tsjechië. Hij kwam tegen Italië het veld in nadat Bruno Martins Indi al na tien minuten met rood uit het veld was gestuurd.

De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Tsjechië: Cillessen; Janmaat, Veltman, De Vrij en Blind; Wijnaldum, De Jong en Sneijder; Kuijt, Van Persie en Depay.