Het begin van het seizoen was niet zo lekker voor Arjen Robben. Hij had wat pijntjes en moest een paar wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Nu is hij echter weer helemaal terug en aan het vlammen bij zijn club Bayern München. In Oranje wil hij het ook laten zien komende week.

“De start van mijn seizoen was vervelend, ik kwam er niet lekker in, hield last van pijntjes die nog opspeelden van het WK. Maar vanaf het moment dat ik weer ben gaan spelen, zit het goed.” Twee goals afgelopen weekend waren daarvan een duidelijk bewijs. “Of dat alles zegt, weet ik niet. Maar ik heb er veel plezier in.”

Robben had voor het eerst sinds vele jaren weer direct contact met Guus Hiddink. “We kennen elkaar natuurlijk wel, hebben aan het begin van mijn carrière samengewerkt bij PSV. Maar sinds het WK hebben we alleen even kort contact gehad. Pas nu ik erbij ben, kun je echt met elkaar aan de slag. Ik ben heel benieuwd naar de werkwijze.”

Robben vindt dat Oranje vrijdag tegen Kazachstan ‘vol gas moet geven’. “Je speelt voor eigen publiek, hebt iets recht te zetten. Omdat IJsland zijn eerste wedstrijd won, moet je eigenlijk ook meteen van hen winnen om te staan waar je hoort te staan.”