Vlag van Nederland
rafael van der vaart

Vd Vaart: Ik kan nog altijd van waarde zijn’

EK 2016

Rafael van der Vaart was er afgelopen zomer niet bij tijdens het WK in Brazilië en ook de laatste paar interlands ontbrak van der Vaart. Hij had telkens last van zijn kuit, die hem parten speelt. Dat hij nu al twee keer daardoor uitvalt is echter toeval volgens VdV. “Nee, het was puur toeval dat mijn kuit weer de klos was. Deze blessure zat op een andere plek. En er zat ook best een poosje tussen”,zegt hij tegen NU Sport.


De 109-voudig international wilde het niet hebben over de slechte resultaten van Oranje de laatste interlands: “Ik vind niet dat ik in de positie ben om daarover te oordelen. Ik was er niet bij. Het zijn mijn collega’s. Die ga ik niet beoordelen, laat staan afvallen. Mijn ervaring met die Scandinavische landen is dat het niet makkelijk is om daar even te winnen.”

De middenvelder heeft nog contact gehad met Hiddink, die hem dus nog niet opriep: “Hij heeft een keer gebeld om te vragen hoe het ging. Maar over perspectief hebben we het niet gehad.” Zelf denk Van der Vaart dat hij nog van waarde kan zijn voor Oranje: “Ja, daar ga ik altijd van uit. Als ik goed ben, kan een trainer niet om mij heen. Dan hoef ik niet te vragen hoe het zit. De vorige kwalificatiereeks ben ik ook belangrijk geweest. Zelfs als hij zou zeggen: “jij zit even op het tweede plan”, dan zou ik er een uitdaging in zien om zijn ongelijk te bewijzen. Van mij zijn ze nog niet af.”

Aan bedanken voor Oranje denkt hij in elk geval nog niet. Zijn collega en generatiegenoot Dirk Kuyt bedankte vorige maand wel: “Hij is drie jaar ouder en heeft die beslissing genomen op basis van zijn gevoel. Mijn gevoel is dat als ik zo in vorm blijf zoals nu en ik een langere periode fit ben, dat ik er dan gewoon bij zit.”

Auteur: Max
Foto: Rafael van der Vaart © Pro Shots

Lees meer over: ,