Ron Vlaar is terug bij Oranje en wil het tij snel keren met de ploeg. “Ik heb er heel veel vertrouwen in dat het goedkomt”, zei de verdediger van Aston Villa in Noordwijk.

Vlaar miste de eerste vier interlands na het WK vanwege een kuitblessure en zag Oranje daarin drie keer verliezen. “Ik heb weleens leukere en makkelijkere wedstrijden gezien. Ik zat me te verbijten omdat ik niet kon meedoen. Dan is het helemaal balen als het niet loopt. Maar laten we het niet overdrijven. We zitten in een moeilijkere fase, maar weten wat we kunnen.”

Vlaar weet dat het beter kan en wil dat laten zien: “We hebben daar een bepaalde basis gelegd waardoor iedereen weet waartoe we in staat zijn. Met dat in het achterhoofd moet het wel goed komen, maar het moet uit de spelers zelf komen.”

Vlaar zelf zegt nog niet in WK-vorm te zijn. “Nee, ik ben nog niet in WK-vorm. Zoiets is niet zo makkelijk op te roepen, dan zou iedereen altijd op dat niveau zijn. Maar we werken keihard en dan gaan we het wel zien.”

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.