Vlag van Nederland

Het is de meest gestelde vraag van de Mexicanen gisteren in Noordwijk: ‘Mister Robben, did you dive?’

De Mexicaanse journalisten die alvast in Nederland zijn willen maar al te graag horen hoeveel onrecht hen is aangedaan tijdens de achtste finale van het WK in Brazilië, waar Robben een penalty kreeg in de laatste minuut waardoor Oranje het duel na een 1-0 achterstand alsnog omboog in een 2-1 overwinning.

Arjen Robben moet er wel om lachen. “Dat is zo lang geleden, volgens mij hoeven we het daar niet meer over te hebben”, zegt hij tegen de aanwezige pers. Maar de Mexicaanse journalisten geven niet op en willen antwoord.

Uiteindelijk geeft Robben ze dat ook: “Ja, ik vond en vind het een strafschop. In de eerste helft had ik al een duidelijke penalty moeten krijgen. De strafschop die ik uiteindelijk kreeg, was volgens mij terecht. Als de Mexicanen dat niet vinden, moeten ze het moment misschien nog eens terugkijken. Weet je wat het mooie is aan sport? Als mensen verliezen volgt er teleurstelling, woede en frustratie. Dat is normaal, maar mensen moeten ook met een nederlaag omgaan.”

Robben spreekt verder: “Als ik het goed begrijp, is het hele land over mij gevallen. Dat is me nog niet eerder overkomen, maar ik denk niet dat ik verantwoordelijk ben voor de uitschakeling van Mexico.”

Morgenavond staat in de Amsterdam ArenA het duel Nederland – Mexico een half jaar na dato opnieuw op het programma. De Mexicanen zullen wraak willen nemen op de volgens hen onterechte nederlaag.

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.

Lees meer over: ,