Daryl Janmaat is een van de voornaamste slachtoffers van het nieuwe beleid van bondscoach Guus Hiddink. De rechtsback is niet opgeroepen voor de wedstrijden tegen Mexico en Letland. Sterker nog, hij zat niet eens bij de voorselectie.

Hiddink heeft Janmaat geen tekst en uitleg gegeven, dus Janmaat weet niet waarom hij er niet bij is: “Misschien heeft het te maken met mijn fout tegen Tsjechië. Maar ik heb echt geen idee, ik zat niet eens bij de voorselectie. Dat kwam wel als een verrassing, moet ik zeggen. Dat je dan vervolgens niet bij de definitieve groep zit, viel daarna wel te verwachten.”

Janmaat baalt dat hij niet bij Oranje zit, vooral omdat hij bij zijn club Newcastle steeds meer zijn draai begint te vinden. De Engelse club heeft de laatste vijf duels op rij gewonnen en Janmaat stond zondag tegen West Bromwich Albion (0-2) aan de basis van beide doelpunten. “Ik heb geen seconde spijt van mijn transfer. Het is alsof ik in een warm nest ben terechtgekomen, net zoals destijds bij Feyenoord.”

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.