Het Nederlands elftal won vanavond met 6-0 van Letland en dus zit Guus Hiddink voorlopig weer op zijn plek. Tenminste, dat was de verwachting na zijn uitspraak van vorige week vrijdag.

Het interview tussen Guus Hiddink en Jack van Gelder bij de NOS na afloop van het duel doet echter anders vermoeden. De bondscoach van Oranje wilde in dat interview niet zeggen of hij de volgende wedstrijd nog op de bank zit bij Oranje.

Op de vraag van Jack van Gelder of Hiddink de volgende wedstrijd nog bondscoach is antwoorde Hiddink: “Dat ga ik niet zeggen, ik ben alleen met vandaag bezig geweest.” Ook op doorvragen van Van Gelder gaf Hiddink geen bevestigend antwoord dat hij blijft. Hiddink bleef cryptisch:”Ik sta dan nog onder contract van de KNVB.”

Arjen Robben gaf aan niet zeker te weten dat de bondscoach op z’n plek blijft zitten.”Ik kan niet in het hoofd van Hiddink kijken.”

Nederland speelt op 28 maart tegen Turkije. In de komende maanden zal duidelijk worden of Hiddink dan nog bondscoach van het Nederlands elftal is of slechts op de achtergrond aanwezig is.

Later meer…