Het is algemeen bekend dat Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie niet de grootste vriendjes zijn. Tegenwoordig spreken de spitsen elkaar wat vaker, maar voorheen negeerden ze elkaar vooral, of maakten ze ruzie.

Pas kort geleden dronken ze voor het eerst echt even samen koffie. “Voor die tijd hebben we nooit echt geklikt. Dan heb je een beeld van elkaar en ga je met anderen om. Dat hebben jullie toch ook onder alle journalisten.”

De ontmoeting vond plaats op verzoek van Guus Hiddink, na een ruzie die het duo een maand eerder in een duel met Kazachstan kreeg nadat Van Persie de vrijstaande Huntelaar over het hoofd zag. “Ik denk dat ons gesprek goed is geweest. Nu bel ik hem af en toe wel en spreken we over ditjes en datjes.”

Huntelaar hoopt dat hij samen met Oranje op weg naar het EK in Frankrijk kan: “Ik bekijk het positief, we gaan winnen”, aldus Huntelaar, die in Oranje iedere 99 minuten een doelpunt maakt. “Maar het kan altijd beter”, stelt de spits.”Want als je het zo bekijkt, dan moet het duel met Turkije negen minuten blessuretijd krijgen.”