Wesley Sneijder speelt vanavond tegen Spanje zijn 113de interland voor het Nederlands elftal. Daarmee klimt hij over Frank de Boer heen op de lijst van meest ervaren internationals van Oranje. Hij heeft dan alleen nog Edwin van der Sar (130) boven zich. Beide oud-Ajacieden wisten 75 keer van het veld te stappen met een overwinning. Als Nederland wint van Spanje, is Sneijder recordhouder met meeste overwinningen.

Sneijder beseft dat het inhalen van Edwin vd Sar met meeste interlands lastig zal worden. “Hij gaat zeker een gooi doen naar het record, “Maar hem inhalen, dat wordt moeilijk,” zei Sneijder. “Van der Sar was een keeper en die hebben als voordeel dat ze soms wel tot hun veertigste door kunnen. Daardoor beginnen ze al met een jaar of vier voorsprong op veldspelers. Als we het komende EK halen, moet ik met oefenduels erbij toch wel tot de 125 kunnen komen. Daarna komt de vraag of ik verder wil en kan”, aldus Sneijder tegen AD Sportwereld.

In de zomer van het EK in Frankrijk wordt Sneijder 32 jaar. Net als zijn generatiegenoot Robben. Die denkt stiekem al wel eens na over het toernooi daarna, het WK van 2018. Sneijder: “Ik ben nu 30 en dan ga je beseffen: iedere voetballer stopt ergens in de dertig. Ik wil nog lang niet stoppen.”

De middenvelder van Galatasaray speelde liefst 98 van zijn 112 interlands vanaf de aftrap. Tot nu wist hij 28 keer te scoren in Oranje.