De dames die al langer moeite hebben met de voetbalkoortsbesmetting van hun mannetje, zullen het zeker nu met de oranjekoorst niet lang volhouden in dezelfde ruimte waar hun anders zo trouwe gade de wedstrijden zit te volgen.

Zelfs voor de kijker is het een opgave, maar zeker als je de Libelle aan het doornemen bent is het onmogelijk enige concentratie op te brengen zonder kotsgillendgek te worden en met alle losse zaken te gaan smijten die voor handen zijn. En dat kan gaan van theekopjes, bierkratten tot hele bankstellen. Nee de vuvuzela is geen pretje. Laten we beginnen met het, voorzien van pek en veren, hardhandig het land uit jagen van die bedrijven die meenden een geweldig marketingtool te hebben gevonden in dat kreng. Het krankzinnige geluid van een immens grote zwerm vliegen waar zelfs een top CSI een omweg voor zou maken.

Vernietiging van het denkvermogen en aantasting van het gehoor zijn het gevolg. Een schade waar de iPod niet tegen op kan en waar menig KNO-arts jarenlang inkomen uit zal halen. Als dit drie weken lang doorgaat zal iedere bezuiniging op de gezondheidszorg een wassen neus zijn. Huwelijken op de klippen, Schade aan de tere kinderziel van gescheiden ouders. En dan de schade voor de Nederlandse competitie in het volgende seizoen dan nog maar even niet meegenomen als dat kreng het dan nog doet. Wat een tyfusherrie!! Laten we bidden om een vuvuzelastadionverbod.