Bondscoach Guus Hiddink heeft tegen de verwachting in geen spelers naar huis gestuurd vrijdagochtend. Normaal gesproken zou de trainer een schifting in de selectie maken, maar hij houdt de groep voorlopig bij elkaar.

“We blijven nog wel even bij elkaar”, zei Hiddink tegen de NOS. “Volgende week druppelen er nog spelers binnen. Wesley Sneijder en Jeremain Lens zelfs nóg later. Dat houdt in dat deze groep nog wel compleet gaat blijven.”

“Ik vind dit heerlijk. Ik voel me weer een klein beetje een clubcoach. Ik kan de hele week met de jongens werken. Dat zijn heerlijke dagen voor trainers, want dan kun je echt in het team duiken.”

Dat nog niet alle spelers op dit moment aanwezig zijn is volgens Hiddink wel vervelend maar geen ramp. “Dat wisten we. Er staan een paar prachtige finales op het programma. En er lopen nog competities door. Dat is jammer, maar om nu al te kunnen werken met deze groep is heerlijk.”

Het Nederlands elftal speelt op 5 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Een week staat het EK-kwalificatieduel met Letland op het programma.