Spits Klaas-Jan Huntelaar maakt zich zorgen over de fitheid van Oranje. Oranje werd vrijdagavond tegen de Verenigde Staten in het laatste kwartier overlopen en dat is een slecht teken volgens the Hunter, zeker met het oog op het cruciale duel tegen Letland.

“Iedereen moet gewoon zorgen dat hij topfit is. Ik denk dat we daarin nog wel iets kunnen verbeteren. Stappen kunnen maken. Ieder voor zich, dan worden we als groep automatisch beter. Het is gewoon belangrijk dat je zowel bij je club als bij je nationale elftal 90 minuten, of in sommige gevallen 120 minuten, volle bak kan gaan. Natuurlijk is dat aan het einde van het seizoen wat zwaarder. Zijn er jongens met pijntjes. Maar iedereen kan heus nog wel twee wedstrijden voetballen, hoor”, aldus Huntelaar tegen de Telegraaf.

Huntelaar vindt dat Hiddink niet veel moet veranderen aan de speelstijl: “Het gaat om het maken van de juiste, slimste keuze. We mogen ook wel iets stabieler zijn. Amerika speelt aanvallender dan Letland, denk ik. Dan moeten we er echt voor zorgen dat we minder kansen tegen krijgen.”