Bondscoach Guus Hiddink zal weinig veranderen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van aanstaande vrijdag in Riga. De bondscoach houdt vast aan zijn systeem waarmee hij afgelopen vrijdag met 3-4 verloor van de Verenigde Staten.”In Letland zal niet zo veel veranderen”, zei hij maandagavond.

Oranje zal dus weer in een soort van 1-4-2-4 systeem spelen met Klaas-Jan Huntelaar als diepe spits en Robin van Persie daar kort achter. Zij worden geflankeerd door twee buitenspelers. “Je moet oppassen dat je je niet te veel laat leiden door een resultaat als het in de laatste acht minuten nog fout gaat. Om dan weer heel andere dingen te gaan doen. We willen graag een diepe spits en een man daar omheen, die met zijn neus richting doel speelt. Op die posities zouden het wel dezelfde spelers kunnen zijn als tegen Amerika”, aldus Hiddink.

“Dit was een oefenwedstrijd en dan wil je ook kijken hoe anderen het doen. Maar je weet waar je naartoe wilt. Het duel met de Verenigde Staten stond in het teken van Letland. We hebben een bespreking van een half uur, driekwartier gehad. We hebben de wedstrijd teruggezien en speelden daar behoorlijk op in: wat er goed ging, maar zeker ook wat er fout ging. En dat heeft meer tijd in beslag genomen dan normaal”, zei Hiddink.