Vlag van Nederland
rsz_vermoedelijke-opstelling-letland-nederland

Vermoedelijke opstelling Letland – Nederland

EK 2016

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond om 20:45 een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Dit duel moet gewonnen worden om plaatsing voor het EK 2016 in zicht te houden. Voor welke opstelling kiest Guus Hiddink?

De bondscoach zal net als in de wedstrijd tegen de VS kiezen voor een formatie met vier verdedigers, twee spelers voor de defensie en twee spitsen, ondersteund vanaf beide flanken. Vermoedelijk wijzigt Hiddink zijn basiself op vier posities ten opzichte van afgelopen week.

Oranje kreeg de vorige wedstrijd liefst vier doelpunten tegen en daarom zal er het één en ander veranderen in de defensie. Ron Vlaar is wederom niet fit, maar Stefan de Vrij is er wel bij. Hij zal samen met Bruno Martins Indi het centrum gaan vormen. Ook Jetro Willems is fit en vervangt Daley Blind die een linie naar voren zal schuiven.

Wesley Sneijder zal hoogstwaarschijnlijk vanaf de aftrap verschijnen. Dat zou betekenen dat hij samen met Blind het middenveld vormt.

Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee maal tegen de VS en zal wederom diep als spits worden gepositioneerd. Robin van Persie zal kort daarachter spelen, terwijl zij van links worden ondersteund door Memphis Depay. Voor de rechterkant kiest Hiddink waarschijnlijk voor Luciano Narsingh.

De vermoedelijke opstelling:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Sneijder; Blind; Narsingh, Huntelaar, Van Persie, Depay.

Auteur: Prashant
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,