Vlag van Nederland
oranje-spelers-over-hiddink

Dit zeiden de Oranje-spelers over Hiddink

EK 2016

Guus Hiddink is weg bij het Nederlands elftal en dat betekent dat de Oranje-spelers een nieuwe trainer voor de groep krijgen. Diverse voetbaliconen hebben al gereageerd op het vertrek van de bondscoach, maar onder de selectie blijft het opvallend stil.

Wesley Sneijder was onlangs echter wel uitgesproken kritisch op de voortdurende veranderingen binnen de spelersgroep, door nieuwe opstellingen en systemen.

“Ik mis zekerheid”, aldus de middenvelder, die tegenover Metro aangaf behoefte te hebben aan één geluid. “De afgelopen jaren hebben we altijd met een vaste basis gespeeld. Nu zijn er te veel wisselingen.”

Veel selectiespelers leken echter in hun nopjes met Hiddink. Zo droeg Georginio Wijnaldum zijn belangrijke doelpunt tegen Letland op aan de vertrokken keuzeheer. “Ik scoorde voor het team, maar dit was ook voor de coach”, zei de PSV’er.

Ook vorig jaar was er al even sprake van dat Hiddink zou stoppen. Hij verbond toen zijn lot aan de wedstrijd tegen Letland. Klaas-Jan Huntelaar stelde toen echter dat hij nooit twijfelde over het aanblijven van de coach. “Ik had nooit het idee dat hij zou gaan stoppen”, vertelde de spits na de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Letland. “Nee, ik heb er eigenlijk geen moment aan getwijfeld dat Hiddink door zou gaan.”

Dat er de nodige wrijving was, bleek echter uit woorden van Robin van Persie. De Oranje-aanvoerder ging vorig jaar met Hiddink om de tafel voor een kritische evaluatie. “Het was een goed, openhartig en ook eerlijk gesprek”, vertelde de United-speler destijds. “Met open vizier hebben we allebei onze visie op de situatie gegeven. Het was kritisch, maar dat moet ook. Hiddink gaat ook met de andere jongens praten, begreep ik. Iedereen is er bij ons van overtuigd dat het anders en beter moet.”

Hoewel de spelers hun vertrouwen in de bondscoach meerdere malen hebben uitgesproken, bleek dat niet genoeg voor het aanblijven van Hiddink.

 

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: