Dirk Kuyt heeft het naar zijn zin in Nederland. De Katwijker is teruggekeerd bij zijn oude liefde Feyenoord en is blij weer in Nederland te zijn, zo zegt hij tegen de Telegraaf.

“Ik heb altijd de doelstelling gehad om ooit terug te komen naar Nederland. Om die reden kocht ik ook al een aantal jaren geleden ook een huis in Noordwijk, dat had allemaal te maken met mijn toekomstvisie. Wat dat betreft vallen alle puzzelstukjes nu in elkaar. Niet alleen wat Feyenoord betreft, waarover ik soms misschien weleens te hard heb geroepen dat ik daar ooit weer wilde voetballen, maar ook wat de foundation betreft. Ons hoofdkantoor zit in Rotterdam en we willen ons nog nadrukkelijker gaan bemoeien met een groter aantal projecten.”

Kuyt heeft vorig jaar na het WK een punt achter zijn interlandcarrière bij Oranje gezet, maar heeft dat hoofdstuk niet definitief afgesloten: “Het Nederlands elftal speelt op dit moment geen rol meer maar helemaal uit het zich is het niet. Ik heb tegen Guus Hiddink gezegd dat ik, op het moment dat Oranje mij echt nodig heeft, ik beschikbaar ben. Ook nu hij weg is blijft deze belofte staan bij de nieuwe bondscoach Danny Blind. Al wil ik wel benadrukken dat het Nederlands elftal nog steeds een heel goed team heeft en ze ook prima zonder mij kunnen. Mocht er echter een noodsituatie of een bepaalde behoefte ontstaan, dan ben ik nog steeds bereid om daarnaar te luisteren.”