Hoewel Oranje zich eerst nog moet zien te plaatsen voor het EK 2016, vindt vandaag al de loting van de kwalificatie voor het WK 2018 plaats. Het eindtoernooi wordt gespeeld in Rusland en de loting voltrekt zich daarom in St. Petersburg, met president Vladimir Poetin als eregast.

De eerste rel heeft de FIFA alweer te pakken. Hulk zou namelijk optreden als een van de assistenten, maar na kritisch commentaar over racisme op de Russische voetbaltribunes is zijn naam plotseling van de gastenlijst geschrapt. Hij wordt vervangen door de voetballer Alexey Smertin.

Over naar de loting en dan vooral de mogelijke clubs die Oranje op zijn pad kan krijgen op weg naar het WK. Hoewel Nederland door zijn plek in pot 1 enkele toplanden ontloopt, kan kwalificatie alsnog een zware dobber worden. In pot 2 zitten namelijk Frankrijk en Italië en in pot 3 vinden we nog Zweden en Polen.

De loting vindt plaats om 17:00 Nederlandse tijd en zal live worden uitgezonden, onder andere via het YouTube-kanaal van de FIFA.

Indeling potten:
Pot 1: Duitsland, België, Nederland, Portugal, Roemenië, Engeland, Wales, Spanje, Kroatië
Pot 2: Slowakije, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Tsjechië, Frankrijk, IJsland, Denemarken, Bosnië
Pot 3: Oekraïne, Schotland, Polen, Hongarije, Zweden, Albanië, Noord-Ierland, Servië, Griekenland
Pot 4: Turkije, Slovenië, Israël, Ierland, Noorwegen, Bulgarije, Faeröer, Montenegro, Estland
Pot 5: Cyprus, Letland, Armenië, Finland, Wit-Rusland, Macedonië, Azerbeidzjan, Litouwen, Moldavië
Pot 6: Kazachstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgië, Malta, San Marino, Andorra