Voetballers rijden Ferrari’s. Althans, dan moeten ze hun snelle wagen natuurlijk niet crashen. Regelmatig is er in het nieuws te lezen dat een voetballer een Ferrari gecrasht heeft. We kunnen dus beter schrijven dat voetballers Ferrari’s kopen.

Hoewel Ferrari’s en voetballers onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn, kopen voetballers ook veel andere exclusieve auto’s. De autocollectie van voetballers varieert van een ‘simpele’ Maserati Ghibli met een waarde van ongeveer een ton tot een Bugatti Veyron van een paar miljoen.

En dan is er nog Jetro Willems, die tot voor kort gewoon achterin de auto van zijn ouders zat. In dit artikel geven we je graag een overzicht van de meest exclusieve wagens van populaire voetballers.

  1. Christiano Ronaldo. Iedereen die de Portugese voetballer een beetje volgt, weet dat Ronaldo een passie heeft voor mooie auto’s. Zijn huidige autocollectie bestaat uit 19 auto’s, waaronder een Bugatti Veyron, Phantom Rolls-Royce en Ferrari 599 GTO. De totale waarde van deze auto’s wordt op zo’n 5 miljoen dollar geschat.
  2. Samuel Eto’o. Deze voetballer met Kameroense achtergrond is rijk geworden door een tijd voor het Russische Anzhi Makhachkala te spelen. Naar verluidt verdiende hij daar meer dan twintig miljoen euro per jaar. Net zoals Ronaldo, is ook Eto’o in het bezit van een Bugatti Veyron. Daarnaast mag hij zichzelf eigenaar noemen van onder andere een Aston Martin One-77 en Ferrari 599 GTB Fiorano Mansory Stallone.
  3. El-Hadji Diouf. El-Hadji Diouf is een voetballer uit Senegal die een tijd lang voor Manchester United speelde. Hij is in het bezit van een Mercedes SLR McLaren ten waarde van € 622.500. Niet heel bijzonder zou je denken, maar de SLR van Diouf is dat juist wel. Hij liet zijn SLR namelijk geheel in chroom spuiten.
  4. David Beckham. David Beckham mag dan wel met pensioen zijn; zijn autocollectie is nog steeds indrukwekkend te noemen. Met onder andere twee Rolls-Royces, een Porsche 911 Turbo, Audi S8 en Jeep Wrangler mag hij dan ook niet in deze lijst ontbreken.
  5. Andres Iniesta. De derde man in deze lijst die in het bezit is van een Bugatti Veyron. Naast het snelheidsmonster met 16 cilinders is Iniesta tevens in het bezit van een Nissan Pulsar. Dat is best opmerkelijk te noemen aangezien een Nissan Pulsar in vergelijking met een Bugatti Veyron weinig voorstelt. Iniesta is echter ambassadeur van de UEFA Champions League die door Nissan gesponsord wordt en dus had hij weinig keus.