Oranje maakte het zich na acht minuten al moeilijk. Via een tegenaanval wist de in Zaandam geboren Özyakup de 1-0 namelijk binnen te schieten. Snel na de voorsprong van de Turken, kreeg Narsingh de kans op de gelijkmaker, maar hij kreeg de bal er niet in.

Oranje probeerde het via verschillende aanvallen, maar het wilde maar niet lukken. Binnen het halfuur kwam Turkije zelfs op 2-0 via Arda. Ook daarna had doelman Volkan geen moeite met de aanvallen van Oranje.

En ook in de tweede helft slaagde Nederland er niet in om te scoren. Turkije wachtte af, waardoor Oranje vol op de aanval moest. De creativiteit ontbrak en het tempo lag te laag. Ook toen bondscoach Blind aanvallende wissels bracht, lukte het niet om gevaarlijk te worden. Vijf minuten voor tijd maakte Burak zelfs 3-0 voor Turkije na een vermeende overtreding.