Vlag van Nederland

Op deze manieren kan Oranje zich nog plaatsen

EK 2016 Door op 5 oktober 2015 om 13:30 uur

op-deze-manieren-kan-oranje-zich-nog-plaatsen-2 © Pro Shots

Na het teleurstellende verlies tegen Turkije is het EK verder uit beeld geraakt voor het Nederlands elftal. Oranje staat nu op de vierde plaats en heeft het dus niet meer in eigen hand. Toch is het nog goed mogelijk om de derde plaats te behalen.

De stand in groep A is nu als volgt.

Meer over
  1. IJsland 19 punten
  2. Tsjechië 19 punten
  3. Turkije 12 punten
  4. Nederland 10 punten
  5. Letland 4 punten
  6. Kazachstan 2 punten

Nederland staat op dit moment twee punten achter Turkije. Om de derde plaats te behalen moet Nederland sowieso in puntenaantal boven Turkije eindigen. Nederland kan in totaal 16 punten behalen als het twee keer weet te winnen. Als Turkije in de resterende twee wedstrijden vier punten weet te behalen dan zijn zij verzekerd van de derde plaats. Want bij een gelijk puntenaantal telt het onderling resultaat en dat is in het voordeel van Turkije.


Hoe kan Oranje het wel halen?

Als Nederland twee wedstrijden weet te winnen, komt het totaal op 16 punten. Als Turkije dan één keer verliest kan het maximaal op 15 punten komen en dan is de derde plaats voor het Nederlands elftal.

Als Nederland één wedstrijd wint en één wedstrijd gelijk speelt dan komt het totaal op 14 punten. Met dit aantal mag Turkije niet winnen en moet er sowieso één keer verloren worden. Zelfs als Turkije twee keer gelijk speelt, dan is het nog steeds zeker van de derde plaats.

Als Nederland één wedstrijd wint en één wedstrijd verliest dan komt het op een totaal van 13 punten. Met dit aantal MOET Turkije twee wedstrijden verliezen en dan is de tweede plaats voor het Nederlands elftal.

Als Nederland twee wedstrijden gelijk speelt dan komt het op een totaal van 12 punten. Dit aantal is niet genoeg voor een derde plaats.

Kortom:

  • Als Turkije twee keer wint is de derde plaats voor Turkije
  • Als Turkije vier punten haalt is de derde plaats voor Turkije
  • Nederland twee keer winnen, Turkije één keer verliezen en de derde plaats is voor Oranje