Als het aan voormalig internationals Dirk Kuyt en Eljero Elia ligt zal hun teamgenoot Rick Karsdorp zich eind van deze week bij de definitieve selectie van Oranje voegen. De Feyenoorders vinden dat de Rotterdamse rechtsback klaar is voor het Nederlands elftal.

Volgens Elia, in 2010 zelf nog van de partij in de WK-finale, bezit Karsdorp alle kwaliteiten om Oranje te halen:”Hij is heel snel, komt veelvuldig op en is een uitstekende vleugelverdediger geworden. Rick gaat een leuke toekomst tegemoet.”

Ook voormalig international Dirk Kuyt vindt dat de rechtsback een plekje in het Nederlands elftal verdient. “Het gaat steeds beter lopen. We raken goed ingespeeld. Rick is een jongen met ongelooflijk veel talent. Veel mensen weten niet dat hij twee jaar terug nog nummer tien was bij de jeugd van Feyenoord.”

De aanvoerder van de Rotterdammers verwacht dan ook veel. “Hij maakt enorme stappen. Rick leert niet per wedstrijd maar per minuut. Hij grijpt alle dingen aan om beter te worden. Hij heeft niet alleen een groot loopvermogen maar ook pure snelheid. Die power gebruikt hij ook nog een op de juiste momenten.”

Het Nederlands elftal speelt volgende week de duels in de EK-kwalificatie tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober). Karsdorp hoort vermoedelijk vrijdag of hij bij de definitieve selectie zit.