Dirk Kuyt is niet blij met Danny Blind’s bewering dat hij bedankt heeft voor een terugkeer bij Oranje. Dat zit heel anders, licht het Feyenoord-icoon in De Telegraaf toe.

Onze bondscoach gaf gisteren toe Kuyt gepolst te hebben, maar dat de aanvaller weigerde toen hij geen garantie op een basisplaats kreeg.

Kuyt legt het echter anders uit. “Ik zei dat ik voor mijn gevoel alleen binnen de lijnen van waarde zou kunnen zijn en niet daarbuiten”, vertelt de aanvaller. “Dat heb ik onder Guus Hiddink ook al aangegeven en was de reden waarom ik destijds ben gestopt.”

Hij zegt echter dat het aan de bondscoach was om hem te selecteren. “Ook al omdat ik pas werd benaderd op het moment dat de internationals al twee dagen bij elkaar waren”, stelt de aanvaller. “Ik wilde graag helpen. Ik heb altijd met heel veel liefde en passie voor Oranje gespeeld. Anders kom je ook niet tot 104 interlands, denk ik.”

Kuyt vindt het vooral jammer dat Blind het gesprek naar buiten heeft gebracht, omdat hij had gevraagd het tussen hen te houden. “Naar de reden waarom hij dat toch bekend heeft gemaakt, kan ik alleen gissen”, aldus de oud-international.