Vlag van Nederland

Wedstrijd van toen: Duitsland-Nederland 1-3

WK 2018

Het Nederlands elftal speelt morgenavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Hannover en begint om 20.45.


Nederland en Duitsland stonden in totaal al 40 keer tegen over elkaar en deze balans is in het voordeel van Duitsland. In totaal wist Nederland 10 keer te winnen, werd het 15 keer gelijk en werd er 15 keer verloren. Eén van die wedstrijden was tijdens het EK van 1992 en Nederland wist deze wedstrijd met 3-1 te winnen.

Oranje begon erg sterk aan deze wedstrijd en kwam al na vier minuten op voorsprong via Frank Rijkaard na een mooie voorzet van Ronald Koeman. Na 15 minuten was het week raak voor Nederland, Rob Witschge scoorde met een mooie geplaatste bal uit een vrije trap. In de tweede helft kwam Duitsland weer terug in de wedstrijd na een doelpunt Jürgen Klinsmann, hij kopte raak uit een hoekschop. Dennis Bergkamp zorgde er met een mooie kopbal voor dat Nederland deze wedstrijd met 1-3 wist te winnen.

Deze overwinning zorgde ervoor dat Nederland eerste werd in de groep voor Duitsland. Uiteindelijk zou Nederland tijdens dat EK uitgeschakeld worden door Denemarken in de halve finale. De Denen wisten deze wedstrijd na strafschoppen te winnen en zouden uiteindelijk ook Europees kampioen worden.

 

 

 

Auteur: Pepijn
Foto:

Lees meer over: , , , ,