Vlag van Nederland
Oranje-vrouwen winnen van Zwitserland

Oranje-vrouwen winnen van Zwitserland

Olympische Spelen 2016

Het Olympisch kwalificatietoernooi is goed begonnen voor de Oranje Leeuwinnen. De dames wonnen in een spannende wedstrijd met 3-4 van Zwitserland.


Zwitserland trok in het begin het duel naar zich toe, met een snelle goal in de vierde minuut. Na een klein halfuur spelen werd Vivianne Miedema weggestuurd en neergehaald in het strafschopgebied. Manon Melis, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, aarzelde niet en benutte de penalty.

Na de rust kwamen de Nederlandse vrouwen op gang. Binnen zes (!) minuten ging de score van 1-1 naar 1-4, met goals van Miedema, Van de Berg en Van de Sanden. Vanaf de 70e minuut kregen de Zwitsers meer grip op de wedstrijd.

Met name invalster Aigbogun zorgde voor veel onrust. Binnen tien minuten kwam Zwitserland terug tot 3-4 en voorkwam de lat zelfs nog de 4-4. Uiteindelijk wonnen de Nederlandse dames dus met 3-4 het eerste duel op het toernooi.

De volgende tegenstander op het toernooi is Noorwegen. Die wedstrijd wordt aankomende zaterdag gespeeld. De Noorse dames gingen op woensdag met 1-0 onderuit tegen buurland Zweden.

 

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,