Binnenkort wordt de selectie van het Nederlands Elftal voor de oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Engeland bekend gemaakt. De kans lijkt groot dat PSV-middenvelder Davy Pröpper wordt opgeroepen.

De middenvelder verkeert in uitstekende vorm en het lijkt dus ook een zekerheid dat Pröpper wordt geselecteerd. In De Telegraaf reageert de PSV’er zelf op zijn situatie bij Oranje.

“Ik zit er al het hele jaar niet bij, dus ik kan niet zeggen dat ik er zeker bij zal zitten”, aldus Pröpper. “Ik wacht gewoon af. Als het nu niet is, dan is het de volgende keer wel of de keer daarna.”

Zijn debuut voor het Nederlands Elftal heeft de middenvelder al wel gemaakt. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten speelde Pröpper zijn eerste minuten in het shirt van Oranje. Dit is tot nu toe zijn enige optreden voor zijn vaderland.

Na het duel met FC Groningen liet de PSV’er zich uit tegen FOX Sports: “Een basisplaats bij Oranje? Nee, daar droom ik nog niet van. Ik hoop er eerst maar eens bij te komen, want dat was de laatste keren al een probleem.”