Vlag van Nederland

Janssen: “Ik werd een beetje gek van binnen”

WK 2018 Door op 9 maart 2016 om 16:50 uur

Janssen: "Ik werd een beetje gek van binnen" © Pro Shots

Vincent Janssen zit voor het eerst in de voorselectie van Oranje. De spits werd geselecteerd voor de oefeninterlands met Frankrijk en Engeland.

Janssen reageert in gesprek met Voetbal International op het nieuws: “Ik hoorde het vanmorgen officieel. Echt gaaf, supervet. Ik werd een beetje gek van binnen. Iedereen had het er de laatste tijd natuurlijk wel over in de media, maar ik was er echt nog niet mee bezig.”


Meer over

“Ik hoopte er wél op”, geeft de aanvaller toe. “Dat ik in beeld ben, is in elk geval een bevestiging dat ik op de goede weg ben.” Janssen droomde vroeger al van Oranje: “Ik heb altijd gezegd: ooit, al is het maar één keer in mijn leven, wil ik een interland spelen.”

De AZ-spits blijft wel reëel: “Het is nog niet helemaal zeker dat ik ga spelen, zelfs niet dat ik bij de selectie zit, maar ik vind dit al een mooie waardering.” Volgende week vrijdag hoort Janssen of hij bij de definitieve selectie zit.

“Het is afwachten”, vertelt de aanvaller. “Eerlijk: ik denk dat ik die dag best zenuwachtig zal zijn. Nu ga ik me eerst focussen op zaterdag, de uitwedstrijd bij Willem II met AZ. Volgende week zal de spanning wel komen. Maar nogmaals: ik vind dit al fantastisch.”