Vlag van Nederland

Olympische droom Oranje dames vervlogen

Olympische Spelen 2016 Door op 9 maart 2016 om 21:36 uur

Olympische droom Oranje dames vervlogen © Pro Shots

De Oranje Leeuwinnen hebben net naast het ticket voor de Olympische Spelen gegrepen. De dames gingen niet onderuit, maar een 1-1 gelijkspel tegen Zweden was niet genoeg.

De dames van bondscoach Van der Laan begonnen fantastisch. Superspits Vivianne Miedema zette haar ploeg in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong. Vlak voor de rust kwam Zweden toch nog terug tot 1-1, na een vreselijke blunder van Kelly Zeeman.


Meer over

Keepster Van Veenendaal trapte de bal kort uit richting Zeeman, die vervolgens de bal volledig verkeerd raakte. De Zweedse aanvaller Schough aarzelde geen moment en schoot de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft werd de achterdeur dichtgegooid bij de Zweedse dames. De Oranje Leeuwinnen deden er alles aan om nog een treffer te maken, om zo toch het ticket naar de Olympische Spelen te verdienen. Met nog 20 minuten op de klok hield Van Veenendaal haar ploeg op de been met een fantastische redding.

Bondscoach Van der Laan zette alles op de aanval, met twee wissels. In de 90e minuut raakte de bal zelfs nog de lat en niet veel later kreeg Miedema de kans om de Leeuwinnen naar Rio te schieten. Door goed verdedigend werk van de Zweedse verdedigers schoot de spits over.

De Olympische droom van de Oranje vrouwen vervloog met 1-1 op het scorebord na 90 minuten. Niet veel verder op verloor Noorwegen met 2-1 van Zwitserland. Het ticket gaat dus naar de Zweedse dames.