Na de sterke optredens van Jeroen Zoet in de Champions League is er een discussie losgebarsten: wie is er beter, Jasper Cillessen of PSV’er Zoet?

Oud-keeper Stanley Menzo laat zich tegenover Metro ook uit over de discussie: “Een paar maanden geleden kon Zoet er zogenaamd niks van en nu is hij ineens beter dan Cillessen? Omdat hij in twee wedstrijden tegen Atléti goed keepte?”

“Cillessen heeft het op een WK laten zien, hè? Dat is nogal een verschil”, vindt de oud-keeper van onder andere Ajax en PSV. “Zoet valt nu op, omdat hij het laat zien op het hoogste podium. Ik vind Cillessen nog steeds beter, maar Zoet komt dichterbij en doet niet veel voor hem onder.”

Sander Boschker geeft de voorkeur ook aan de doelman van Ajax: “Zoet doet het nu goed. Ik zou het logisch vinden als bondscoach Danny Blind ze allebei aan het werk wil zien in de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland.”

De oud-keeper van FC Twente vindt wel dat Cillessen de laatste tijd te weinig uitdaging krijgt. “Je hebt wedstrijden op topniveau nodig om beter te worden. Cillessen heeft die te weinig gehad de laatste tijd. Hij moet meer geprikkeld worden.”