Het Nederlands elftal verblijft tijdens het EK van 2012 definitief in Krakow. De een-na-grootste stad van Polen is thuishaven van landskampioen Wisla Krakow, maar wedstrijden zullen er op het Europees Kampioenschap vreemd genoeg niet worden afgewerkt.

Bert van Marwijk is kennelijk wel tevreden over de faciliteiten van de stad, want hij koos Krakow al eerder als basiskamp na een bezoek aan Polen. Ook de KNVB bevestigt dit nu officieel: alle trainingen van Oranje vinden plaats in het stadion van Wisla, de nacht zal worden doorgebracht in het Sheraton Krakow Hotel.

De bondscoach is laaiend enthousiast over de locatie. “Krakow heeft op mij een heel gastvrije en prettige indruk gemaakt,” aldus Van Marwijk. “Het is een mooie stad, waar we hopelijk lang kunnen vertoeven.”

Hoewel Krakow in Polen ligt, is nog onbekend of Oranje zijn wedstrijden in dit land zal spelen. De loting op 2 december moet uitwijzen of het Nederlands elftal, als groepshoofd, een stadion in Polen of Oekraïne zal aandoen. Het verkozen basiskamp blijft echter gehandhaafd: alle speelsteden zijn vanuit de stad per vliegtuig bereikbaar.