© bobduburckOranje traint vandaag voor de eerste keer op Poolse bodem. Bondscoach Bert van Marwijk onderwerpt zijn spelers vanaf 11.00 uur aan een training in het Reymana-stadion van Wisla Krakow. Daarbij zullen 25.000 voetbalfans aanwezig zijn. Het is onduidelijk of Joris Mathijsen al aansluit bij de groepstraining. De verdediger verrekte anderhalve week geleden zijn hamstring, maar verwacht dat hij zaterdag fit is voor het eerste EK-duel met Denemarken.

 

Oranje traint vandaag tweemaal in Krakau, de thuisbasis van de ploeg tijdens de Europese eindronde. De tweede training om 18.00 uur is niet toegankelijk voor de meegereisde media en supporters. Van Marwijk oefent dan wellicht met de beoogde basisformatie voor de krachtmeting met de Denen.

De spelers van het Nederlands elftal voetballen om 17.00 uur nog even met een aantal kinderen uit de kansarme wijk Bronowice van Krakau. Dit optreden maakt deel uit van de opening van een Orange Cruyff Court. Het veldje, betaald door de internationals, is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Krakau en de Johan Cruyff Foundation.