Robin van Persie is vrijdagavond in het duel met Hongarije dankzij drie doelpunten Patrick Kluivert voorbijgestreefd op de eeuwige topscorersranglijst van Oranje.

De spits van Oranje en Manchester United heeft nu 41 keer gescoord voor het Nederlands elftal. Exact tien jaar geleden maakte Kluivert eveneens zijn 40e goal voor Oranje. Robin van Persie is hem nu dus tien jaar later voorbijgestreefd.

Na een kwartier scoorde Van Persie als de 1-0 en even later scoorde hij in de 43e minuut voor de tweede keer. Hij rende daarna naar de kant en vloog Kluivert in de armen. Ongeveer tien minuten na rust was het opnieuw raak voor RvP, waardoor hij alleen topscorer werd.

Eerder passeerde Van Persie al Bergkamp die op 37 doelpunten staat. Hoever Van Persie nog gaat komen is de vraag, hij is nog altijd pas 30 jaar en als aanvoerder voorlopig de eerste keus in de spits.