Inmiddels zijn alle 32 deelnemers voor het WK 2014 in Brazilië bekend, alleen Uruguay moet thuis de 5-1 voorsprong op Jordanië verdedigen. En daarmee zijn ook de potindelingen voor de loting van de poulefase bekend.

Het Nederlands elftal liep plaatsing in de hoogste pot van het WK net mis. Het Nederlands elftal stond achtste op de FIFA-ranking en daarmee wordt Oranje geplaatst in pot twee, met de andere Europese landen die niet geplaatst zijn.

In pot 1 zit naast gastland Brazilië de zeven hoogsgeplaatste landen van de FIFA-ranking. Dat zijn Europees en Wereldkampioen Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Uruguay en Zwitserland. Oranje zit in pot twee bij  Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië, Kroatië en Rusland.

Pot drie en vier zijn eveneens ingedeeld op werelddeel. In pot drie zitten de Afrikaanse ploegen met aanvulling van een Europees land, dat geloot wordt, Equador en Chili en in pot vier zitten de Aziatische en Noord- en Midden Amerikaanse landen.

De loting voor het WK van 2014 in Brazilië vindt plaats op vrijdag 6 december rond de klok van 17.00 uur (13.00 uur lokale tijd).

De complete potindeling zie je hier:

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Brazilië Chili Verenigde Staten Nederland
Spanje Ivoorkust Mexico Italië
Duitsland Kameroen Costa Rica Engeland
Argentinië Ecuador Honduras Portugal
Colombia Ghana Japan Griekenland
België Algerije Iran Bosnië-Herzegovina
Uruguay Nigeria Zuid-Korea Kroatië
Zwitserland Australië Rusland
Frankrijk