Klaas-Jan Huntelaar was allerminst blij dat hij in de afgelopen twee oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Engeland vanaf de bank moest toekijken. De Schalke 04-spits heeft er zelfs zo de pest in dat hij zich gaat beraden over zijn toekomst bij de nationale ploeg, schrijft Voetbal International.

Blind wilde Luuk de Jong en Vincent Janssen graag aan het werk zien en besloot de 76-voudig international daarom te passeren. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Huntelaar, die hoopte op Wembley in actie te komen. De goalgetter had weinig trek in een invalbeurt in blessuretijd, waardoor Jordy Clasie Janssen uiteindelijk verving.

Voorafgaand aan het duel tegen Engeland liet The Hunter al weten ontevreden te zijn over zijn reserveplaats tegen Frankrijk.  “Ik heb daar wel over gesproken met de bondscoach, ja. En nee, ik zeg niet waar het verder over ging”, aldus de spits toen, die met 42 goals tweede staat op de topscorerlijst van Oranje.

De bondscoach zei op zijn beurt te begrijpen dat Huntelaar niet blij is, maar verklaarde: “Ik heb zijn rol al duidelijk gemaakt. Ik weet wat hij kan en hoe hij functioneert. Ik wil nu zien hoe de andere spitsen functioneren.”