Timo Letschert maakte in maart zijn eerste opwachting in de selectie van het Nederlands elftal. Tijdens zijn eerste lunch met Oranje stond de verdediger stijf van de zenuwen, zo vertelt hij aan Helden Online.

“Ik heb mijn hele leven naar Oranje gekeken en opeens stond ik daar, tussen al die grote namen. Als klein jongetje voelt het als onbereikbaar, maar nu was ik er onderdeel van. Dat was wel even slikken”, aldus de stopper van FC Utrecht.

“Toen ik aankwam, gingen we gelijk lunchen en zat ik aan tafel bij Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Ik had nooit verwacht dat ik zo onder de indruk zou zijn”, geeft Letschert toe. “Ik deed mijn best om aan tafel niks om te gooien en heb nauwelijks wat gegeten.”

“Natuurlijk moest ik ook een speech geven. Ik stond er niet met een rode kop, maar wel met zwetende oksels, ha. Iedereen weet hoe het is en misschien komt er even wat leedvermaak bij, maar daarna was ik er weer vanaf. Toen we gingen trainen, waren de zenuwen uit mijn lichaam”, besluit de verdediger.