Vlag van Nederland
Het wordt een lange en vervelende zomer

“Het wordt een lange en vervelende zomer”

EK 2016 WK 2018

Danny Blind heeft de afgelopen tijd veel kritiek gekregen, maar toch heeft hij zijn laatste interland tegen Engeland met 1-2 kunnen winnen. Dit was natuurlijk een hele fijne overwinning, maar toch maakt deze winst het mislopen van het EK een stukje erger en dit vindt Blind zelf ook.


“Het blijft natuurlijk een drama dat we niet gaan. Eeuwig zonde, ja. Een eindtoernooi is altijd een mooie leerschool. Als we toch naar het EK waren gegaan hadden we zeker een rol kunnen spelen. Misschien haalden we niet de laatste vier, maar Oranje speelt altijd wel een rol. En als iedereen fit was geweest… We misten de afgelopen interlands ook veertien spelers. En dan bedoel ik niet alleen nieuwe jongens als Dijks of Pröpper. Maar jongens als Robben, De Vrij, Vlaar, Strootman en Janmaat. Wij kunnen dat niet ongestraft opvangen”, aldus Danny Blind in Elf Voetbal Magazine.

Op de vraag of de huidig bondscoach van Oranje deze zomer naar het EK ging kijken antwoordde hij:
Deze zomer bekijk ik Frankrijk en Zweden op het EK en daarna ga ik op vakantie. Vanaf mijn vakantieadres blijf ik het EK volgen. Hoe pijnlijk het ook is ja. We moeten door. Ook al wacht een lange en vervelende zomer.”

Auteur: Redactie
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: