Vlag van Nederland
KNVB verkoos Hiddink boven Koeman: "Een vette teleurstelling"

KNVB verkoos Hiddink boven Koeman: “Een vette teleurstelling”

WK 2018

Ronald Koeman staat inmiddels alweer twee seizoenen aan het roer bij Southampton. In 2014 leek het er echter op dat de toenmalig trainer van Feyenoord aan de slag zou gaan als bondscoach van het Nederlands elftal.

De KNVB koos echter niet voor Koeman, maar voor Hiddink, tot grote onvrede van eerstgenoemde. Koeman’s zaakwaarnemer Guido Albers blikt nu, in gesprek met de NOS, terug op de mislukte overstap.

“Ja dat was een vette teleurstelling. Ik was er honderd procent van overtuigd dat dat me ging lukken. Ik wilde hem naar de KNVB ‘brengen’, maar ik denk dat ik mezelf daarin heb overschat”, aldus Albers.

“Ik dacht: ‘Ik krijg dat wel voor elkaar.’ Ik heb een goede relatie met de KNVB, ik ken alle mensen bij de KNVB, ik wist dat Koeman er goed op stond, de spelers eromheen vroegen ook om Koeman…”

“En ik wist ook dat-ie goed zou zijn voor die groep, dus ik dacht: één plus één is drie. Dus dat gaat me lukken”, vertelt de zaakwaarnemer. Uiteindelijk koos de voetbalbond voor Hiddink en Koeman vertrok naar Southampton. Inmiddels wordt de Nederlandse oefenmeester genoemd als mogelijke opvolger bij Arsenal om Arsène Wenger op te volgen.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , ,