Kevin Strootman doet wedstrijdritme op bij AS Roma en mag uitkijken naar een rentree bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind gaat contact opnemen met de Romeinse club om een oproep te bespreken.

Zaterdagavond speelde de middenvelder ruim een uur mee in het uitduel met AS Roma. Strootman kwam voor de derde achtereenvolgende keer in actie in een competitieduel. De middenvelder kwam in maart 2014 voor het laatst in actie voor Oranje, maar zijn rentree lijkt aanstaande.

“Kevin heeft een vervelende, nare periode achter de rug. De club moet ook een goed gevoel hebben bij het spelen van interlands. Ik ben wel van plan dat idee te opperen. Na deze uitzending zal ik contact opnemen”, aldus de bondscoach bij De Tafel van Kees.

Eind maart was Strootman volgens de oefenmeester al dicht bij een rentree in Oranje. “Ik heb hem na zijn eerste wedstrijd van het seizoen in februari gesproken en toen vertelde hij me dat hij zo snel mogelijk meer zou spelen. Dan was hij misschien wel beschikbaar geweest voor de interlands in maart, maar die wedstrijd bij Roma heeft toen geen vervolg gekregen”, vertelt Blind.