Vlag van Nederland

Advocaat: “Assistent op WK zou mooie afsluiting zijn”

WK 2018 Door op 17 mei 2016 om 13:55 uur

Advocaat: "Assistent op WK zou mooie afsluiting zijn" © Pro Shots

Dick Advocaat werd vorige week aangesteld als nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind. De klus van de oud-bondscoach lijkt de laatste te worden.

“Als assistent in Rusland stoppen. Op het WK. Dat zou een mooie afsluiting zijn van mijn carrière”, vertelt Advocaat in gesprek met Voetbal International. De ervaren oefenmeester kreeg meerdere aanbiedingen, maar koos voor Oranje.


Meer over

“Danny heeft mij gevraagd voor het Nederlands elftal. Het was voor mij de perfecte timing. Ik wilde wel graag op het hoogste niveau actief blijven. Het is voor mij en mijn familie ideaal dat dit nu kan in Nederland”, aldus Advocaat, die dit seizoen na zijn vertrek bij Sunderland actief was als adviseur bij Feyenoord.

Na vier WK’s en EK’s als hoofdcoach wordt Advocaat nu assistent. Zelf vindt hij dat niet raar. “In Brazilië is dat bijvoorbeeld heel gebruikelijk. Er is niets mis mee als de nieuwe generatie trainers hulp krijgt van de mensen met ervaring.”

“Ik kan me goed schikken in zo’n rol. Met Danny Blind en Marco van Basten kan ik het prima vinden. Met Danny heb ik nog gevoetbald. Ik vind het leuk dat ik zo nog een kleine bijdrage kan leveren aan het Nederlandse voetbal”, besluit de assistent-bondscoach.