Bart Ramselaar maakt zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal en bondscoach Danny Blind is benieuwd of de jonge middenvelder klaar is voor het grote werk.

“Er hoeft niet uitgelegd te worden dat hij een prima seizoen speelt bij FC Utrecht”, zegt de oefenmeester over de keuze om Ramselaar op te roepen. “Hij is een interessante speler. Ook bij Jong Oranje heeft hij een goede indruk gemaakt.”

“Het is een rasvoetballer’, omschrijft Blind de debutant in gesprek met Voetbal International. “Hij is altijd in beweging is, waarmee hij altijd zichzelf of anderen vrijspeelt. Verder heeft hij een goed inzicht. Dat maakt hem een veelbelovende speler.”

Ramselaar is sinds dit seizoen een vaste waarde bij FC Utrecht. De komende dagen strijdt hij met de Domstedelingen tegen Heracles Almelo om een Europees ticket. Op 22 mei wordt hij op Schiphol verwacht voor het trainingskamp in Portugal.

Op 27 mei neemt Oranje het op tegen Ierland. Op 1 juni staat het duel met Polen op het programma en drie dagen later is Oostenrijk de tegenstander. “Interessant om te zien of hij een niveau hoger kan aanhaken”, aldus de bondscoach.