Jean-Paul Boëtius hoopt dat hij in zijn eerste seizoen bij FC Basel is opgevallen bij bondscoach Danny Blind. De vleugelaanvaller speelde op 5 maart 2014 zijn eerste en enige interland.

Louis van Gaal haalde de oud-Feyenoorder nog wel een keer bij de voorselectie, maar verder kwam Boëtius niet. De 22-jarige buitenspeler wil het voorbeeld van Quincy Promes volgen: die speelt in Rusland, maar geldt als een vaste waarde in Oranje.

“Ook ik wil terugkeren in Oranje. De nieuwe generatie breekt langzaam door. En ik hoor daarbij. Ik wil absoluut naar het WK in 2018”, vertelt Boëtius in een interview met de Volkskrant.

De aanvaller beseft dat zijn niveau bij Feyenoord daarvoor niet volstond. “Je moet elk jaar groeien, maar ik was niet beter geworden. Ik kreeg meer kritiek. Na mijn goal tegen Ajax werd ik de nieuwe Ronaldinho genoemd, in mijn derde seizoen werd ik uitgefloten.”

“Ik leerde mezelf beter kennen. In die zin ben ik niet blijven stilstaan”, aldus Boëtius, die afgelopen weekend beslag legde op de Zwitserse landstitel.