Vlag van Nederland
Blik op de toekomst: de keepers

Blik op de toekomst: de keepers

WK 2018

Na het mislopen van het EK in Frankrijk, kan het Nederlands elftal zich gaan richten op het WK 2018. Wij kijken naar de spelers van Oranje, met vandaag: onze keepers. Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit qua doelmannen?

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen

© Pro Shots

Op 7 juni 2013 maakte Cillessen zijn debuut voor het Nederlands elftal. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en is de doelman van Ajax de vaste waarde onder de lat. De goalie is nog altijd maar 27 jaar en dus kunnen we nog wel even genieten van zijn reddingen.

Jeroen Zoet

Jeroen Zoet

© Pro Shots

Zoet strijdt samen met Cillessen om de vaste plek in de goal. De keeper van PSV is 25 jaar en zal er zeker bij zijn op het WK in Rusland. Zoet gooide in de dubbele confrontatie met Atlético Madrid in de Champions League hoge ogen en kreeg veel complimenten van de internationale voetbalwereld.

Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer

© Pro Shots

De goalie is inmiddels 30 jaar, maar maakt bij Feyenoord wekelijks een goede indruk. Vermeer speelde tot nu toe 5 interlands voor Oranje en voorlopig is hij nog niet weg te denken als stand-in voor Cillessen of Zoet.

Voor de toekomst

Mickey van der Hart

© Pro Shots

Voor nu is Mickey van der Hart de onbetwiste nummer één bij Jong Oranje, maar ook in de jeugd komen er enkele (grote) talenten aan. Ronald Koeman junior en Joe van der Sar, inderdaad zoons van, zijn zeker getalenteerde jongens om in de gaten te houden!

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , ,