Vlag van Nederland

Strootman: ‘Eindelijk ben ik er weer’

WK 2018 Door op 24 mei 2016 om 08:28 uur

Strootman meldt zich later bij Oranje na hoofdblessure © Pro Shots

Kevin Strootman keerde gisteren na ruim twee jaar terug op het trainingsveld van Oranje. Een heerlijk gevoel voor de middenvelder van AS Roma, die in maart 2014 zijn laatste interland speelde tegen Frankrijk. Hij raakte daarna zwaar geblesseerd aan zijn knie en is nu pas net terug is bij zijn club.

Strootman is blij dat hij eindelijk weer op het veld staat. “Wat ik heb meegemaakt, dat is toch wel het ergste wat een voetballer kan overkomen. Maar ik ben positief gebleven en serieus nooit aan opgeven gedacht. Anders had ik het niet gered.”


Meer over

De 25-voudig international is echter nog altijd op de weg terug: “Voor mij is het een bonus dat ik er nu bij ben”, zegt Strootman. “Ik ben nog niet helemaal honderd procent, maar daarvoor moet ik nu blijven trainen en ook wedstrijden spelen. Fysiek kan ik die duels met Ierland, Polen en Oostenrijk aan, al zijn drie hele wedstrijden misschien een beetje veel. Maar ik ben beschikbaar, hoor.”

Strootman hoopt dat hij sterker terug komt dan ooit, waarin hij een voorbeeld nam aan teamgenoot Ron Vlaar: “In trainingskampen van Oranje lagen wij wel eens voor de tv, terwijl Ron met honderd kilometer per uur door de sportschool raasde”, zei de 25-voudig international. “Dat doe ik nu ook. Mijn knie is er niet beter op geworden, maar mijn lichaam wel.”