Steven Berghuis traint vandaag voor het eerst mee met het Nederlands elftal in Portugal. Na afzeggingen van Jürgen Locadia en Bart Ramselaar werd de aanvaller alsnog opgeroepen voor Oranje.

De keuze van bondscoach Danny Blind is opvallend, aangezien Berghuis maar tot negen competitieduels kwam, allemaal ook nog eens als invaller. “Om die reden zat hij er in eerste instantie ook niet bij”, vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International.

“Toch blijft Berghuis een interessante speler. In de laatste drie competitieduels van Watford heeft hij als invaller behoorlijk wat minuten gemaakt. Daarin maakte hij een goede indruk, zoals ik hem ken.”

“De spoeling is dun, daar moeten we ook eerlijk in zijn”, aldus Blind. “Berghuis is daarbij toch een ander type, met zijn linkerbeen op de rechterkant kan hij altijd voor verrassing zorgen.”

“Ik hoop dat hij komend seizoen meer aan het voetballen komt, bij Watford of elders, want dat hoort er uiteindelijk wel bij: dat je gaat spelen. Maar met het oog op ons komende traject is het goed om hem nu hier te zien”, besluit Blind.