Vlag van Nederland

Berghuis: ‘Ik zat in New York’

WK 2018 Door op 24 mei 2016 om 14:53 uur

Steven Berghuis kijkt toe tijdens training Oranje © Pro Shots

Steven Berghuis mocht zich door de afmeldingen van Jürgen Locadia en Bart Ramselaar alsnog bij Oranje melden. De buitenspeler van Watford had daar absoluut niet meer op gerekend, en zat zelfs al in New York toen hij bericht kreeg, zo meldde hij tegenover VI in Lagos, waar Oranje een trainingskamp belegt.

“Ik liep op Fifth Avenue toen ik een gemiste oproep had”, zegt Berghuis na de training. “Ik belde terug en toen bleek ik me alsnog bij Oranje te mogen melden. Daar had ik helemaal geen rekening mee gehouden. Het hele seizoen had ik geen onderdeel uit gemaakt van het Nederlands Elftal en ik zat ook niet in de voorselectie, dus mijn vakantie was al begonnen. Gelukkig kon ik een dag later alweer terugvliegen naar Nederland.”


Meer over

Berghuis kende een moeizaam eerste seizoen bij Watford, waar hij slechts negen keer als invaller in het veld kwam. “Ik offer graag mijn vakantie op voor dit trainingskamp en de komende duels met Oranje. Het is bovendien toch een blijk van waardering na een moeilijk seizoen. Gelukkig verliepen de laatste invalbeurten goed. Ik ga mijn best doen de komende weken en zie wel wat er komen gaat.”